Vermeulen Psychotherapie biedt u integratieve psychotherapie aan. Integratieve therapie wordt gedefinieerd als 'het al dan niet in combinatie, op een verantwoorde en verantwoordbare wijze kunnen toepassen van verschillende methoden van behandeling'. De therapeut combineert bij de integratieve benadering methoden en technieken die in verschillende therapeutische theorieën ontwikkeld zijn. Zie ook de op de pagina voor verwijzers.
In de praktijk betekent dit dat interventies uit diverse richtingen met algemene therapiefactoren worden gecombineerd met cognitieve gedragstherapie, schematherapie en verwerkingsmethodieken als EMDR, zie hiervoor op de pagina 'voor wie'. Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat deze methode zeer effectief is. Gedrag, gedachten en gevoelens over uzelf en uw omgeving staan centraal in de behandeling van uw klachten. Door stapsgewijs te leren om problemen anders aan te pakken en de manier waarop u tegen situaties aankijkt te beïnvloeden, kunt u beter functioneren.
Meer informatie over cognitieve gedragstherapie is te vinden op de site van de VGCt (Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie). Middels de brochures op de website van de VGCt Wat is cognitieve gedragstherapie - VGCt
krijgt u een beeld van hoe een dergelijke therapie verloopt: u kunt hier ook video's vinden.
Voor schematherapie kunt u meer informatie en video's vinden op de website van de Vereniging voor schematherapie
Meer informatie over EMDR en trauma kunt u vinden op de website van de VEN (Vereniging EMDR Nederland)
Meer informatie over zorgstandaarden in de GGZ kunt u vinden op thuisarts.nl (zoek bijvoorbeeld op 'depressie' of 'angststoornis') en op ggzstandaarden.nl.
Ik werk conform bestaande (protocollaire) richtlijnen, zorgstandaarden en 'best practise', aangepast aan uw persoonlijke situatie. Er zijn altijd vele wegen die naar het doel leiden. Ik zoek met u naar die wegen die bij u en uw situatie passen. Wij kiezen samen voor de best mogelijke weg naar het doel. Door middel van huiswerk wordt u gestimuleerd om ook buiten de therapiezittingen actief te werken aan uw behandeling. Om deze redenen zijn de meeste behandelingen betrekkelijk kortdurend.
Indien u dat wilt, kan ook gebruik worden gemaakt van digitale zorg. Vermeulen Psychotherapie biedt digitale behandeling met gevalideerde eHealth modules van Therapieland aan. U heeft de mogelijkheid om een digitaal consult te kunnen afnemen via beveiligde mail of videobellen. Daarnaast kan er gewerkt met gevalideerde vragenlijsten, bijvoorbeeld in de vorm van metingen om de voortuitgang te monitoren.
Cognitieve gedragstherapie staat vaak centraal in bestaande richtlijnen die zijn onderzocht op hun effectiviteit. Het kan echter zijn dat een andere, eveneens bewezen effectieve, aanpak beter bij uw situatie past, bijvoorbeeld een inzichtgevende psychotherapie, of een combinatie van verschillende aanpakken (integratieve psychotherapie). Of het inzetten van EMDR (een bewezen effectieve methode voor verwerking van trauma). Dit wordt met u besproken voordat u aan de behandeling begint.
Psychotherapie Vermeulen biedt passende zorg. Indien nodig verwijs ik u door als blijkt dat u elders beter passende zorg of ondersteuning kan krijgen. In geval van crisis kunt u contact opnemen met uw (dienstdoende) huisarts of in avonduren/weekenden met de Huisartsenpost Midden-Holland: 0182 322488.
Rondom de zorg bestaat voor BIG geregistreerden veel relevante wetgeving waaraan ik uiteraard voldoe. Als u daar meer over wilt weten kunt u hier mijn privacystatement vinden. Een informatiefolder over het in behandeling gaan kunt u vinden op de website van de LVVP. Bij deze beroepsvereniging kunt u ook terecht voor een klachtenregeling als u een klacht heeft over uw behandelaar waar u in overleg niet uit komt. Meer informatie over zorgstandaarden in de GGZ kunt u vinden op thuisarts.nl.
Ik ben geregistreerd in het BIG-register als psychotherapeut en tevens als gezondheidszorgpsycholoog. Daarnaast ben ik VGCt erkend cognitief gedragstherapeut en supervisor, en lid van de Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP), alsmede als Registerpsycholoog bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Deze kwaliteitsmerken staan voor deskundigheid en kwaliteit bij uw hulpverlener. Mijn behandelingen voldoen aan de Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO). Daarom werk ik met een intake waarin ik samen met u een goed beeld krijg van uw problematiek, de achtergronden ervan en uw doel. Op basis hiervan wordt een behandelplan opgesteld.
Dit plan wordt met u besproken, waarbij u uw voorkeuren kunt aangeven. Tevens wordt u geïnformeerd of uw behandeling valt onder de Basis GGZ of Specialistische GGZ (beiden vallen onder de basiszorg). Dit hangt samen met de complexiteit van uw problematiek. Na uw akkoord kan de behandeling starten. Als in de intake blijkt dat ik u onvoldoende verder kan helpen, zal ik u adviseren wat u het beste kunt doen.
Hieronder vindt u praktische informatie over aanmelding & behandeling. Meer algemene informatie kunt u vinden in de informatiefolder van de LVVP.
Verwijsbrief:
Om gebruik te kunnen maken van verzekerde zorg is een geldige verwijsbrief van de huisarts voor psychotherapie nodig. De huisarts zal inschatten of uw problemen in aanmerking komen voor behandeling in de Generalistische Basis GGZ (GBGGZ) of in de Specialistische GGZ (SGGZ). Zonder deze verwijsbrief kan geen (vergoede) therapie worden gestart.
Aanmelden:
Als op deze website staat dat er ruimte is voor nieuwe aanmeldingen kunt u zich aanmelden via de pagina contactformulier. U ontvangt dan een beveiligd contactformulier dat u kunt invullen.
Telefonische screening:
Ik neem vervolgens telefonisch contact op. Na een telefonisch overleg over uw aanmelding, plan ik met u een intakegesprek. Of indien een doorverwijzing nodig is, geef ik u een gericht verwijsadvies.
Meenemen naar het eerste gesprek:
Bij de eerste afspraak is het belangrijk dat u de volgende zaken meeneemt om te kunnen starten
- Geldige verwijsbrief
- Geldig identiteitsdocument (paspoort, ID, rijbewijs)
- Zorgverzekeringspasje
Intake:
In de intake zal ik samen met u uitzoeken wat er aan de hand is en welke behandeling daar het best bij aansluit.
Behandelplan:
Voor de start van de behandeling stel ik samen met u een behandelplan op. Hierin staat de diagnose, de behandeldoelen, de werkwijze en verwachte tijdsduur van de behandeling. Regelmatig zullen we evalueren of de behandeling naar wens verloopt of dat er een verandering in het behandelplan nodig is. Als u daar toestemming voor geeft krijgt uw huisarts/verwijzer een verslag met daarin ook een beknopt behandelplan.
Vragenlijsten:
Bij de intake, in de loop van de behandeling en aan het einde van de behandeling vraag ik u, via een beveiligd cliënten portaal, digitaal vragenlijsten in te vullen die een beeld geven van uw klachten en het verloop/effect van de therapie. De uitslag van deze vragenlijsten bespreek ik met u.
Afspraken:
De gesprekken duren over het algemeen 60 minuten. In geval van een EMDR-behandeling kan indien nodig besloten worden om langere sessies (90 minuten) af te spreken.
Afzeggen van afspraken:
Indien u om welke reden dan ook de therapieafspraak moet afzeggen, dan dient u dit tenminste 24 uur voor de geplande afspraak te doen via mail of telefonisch Indien u de afspraak te laat afzegt, wordt deze zitting in rekening gebracht: zie tabblad kosten onderaan bij 'no show'. Deze rekening moet u zelf op tijd betalen en kunt u niet declareren bij uw ziektekostenverzekering: zie kosten.
Dossier:
De gegevens over uw behandeling worden bijgehouden in een beveiligd digitaal patiënten dossier. Voor dit dossier geldt een wettelijke bewaartermijn van 20 jaar gerekend vanaf het moment van afsluiting van de behandeling.
Afsluiting:
Aan het einde van een behandeling zal ik met u een eindevaluatie maken. Ook zal middels vragenlijsten het effect van de behandeling en uw tevredenheid worden gevraagd. Een kort verslag van het resultaat en verloop van de behandeling zal met uw toestemming worden verstuurd aan uw huisarts/verwijzer.
In geval van acute nood:
In geval van crisis kunt u contact opnemen met uw (dienstdoende) huisarts of in avonduren/weekenden met de Huisartsenpost Midden-Holland: 0182 322488.
Afwezigheid therapeut:
De naam van de psychotherapeut die in een vakantie voor mij waarneemt, zal ik kenbaar maken in de gesprekken voorafgaande een vakantieperiode.
Rechten en plichten:
Lees meer over uw rechten en plichten als patiënt in deze WGBO-folder. Indien u expliciet niet wilt dat de diagnose op de factuur naar de zorgverzekeraar komt te staan, heeft u de mogelijkheid om een zogenoemde privacyverklaring in te vullen. Vraag dit formulier bij mij op indien u dit wilt.
Klachtmogelijkheden:
Als u niet tevreden bent of een klacht heeft, hoor ik dat graag van u.
Indien dit niet tot een bevredigende oplossing leidt, kunt een gebruik maken van de klachtenregeling van de LVVP.
PSYCHOTHERAPEUT
Eric Vermeulen is BIG geregistreerd Psychotherapeut & BIG geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog. U kunt terecht in zijn zelfstandig gevestigde praktijk voor behandeling in de generalistische basis GGZ (BGGZ) & voor behandeling in de specialistische GGZ (SGGZ). Eric Vermeulen heeft contracten afgesloten met nagenoeg alle zorgverzekeraars.
© Copyright 2024 Eric Vermeulen. Alle documenten zijn eigendom van hun rechtmatige eigenaren.